Przewaga naszego miodu nad cukrem białym

99% cukru buraczanego to sacharoza musi być on przez organizm rozłożony na glukozę i fruktozę, następnie wchłonięty do krwi. W miodach okoó 80% składu to glukoza i fruktoza wchłaniane do krwi bezpośrednio i szybko bez procesu trawienia dodatkowo w miodzie jest 21 pierwiastków, takich jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, mangan ...

I na koniec najważniejsze miód z naszej pasieki zawiera związki czynne biologicznie, enzymy, inhibiny, kwasy organiczne. Mód z naszej pasieki dzięki ich obecności ma działanie lecznicze profilaktyczne, bakteriostatyczne, odtruwające.

Ps. miód z marketów (przemysłowo rozlewany) w przeważającej większości zawiera jedynie cukry proste i nie zawiera związków czynnych biologicznie czyli jest raczej syropem glukozowo-fruktozowym)

Miody - Pasieka Dziki Miód, sklep © 2018, Oprogramowanie sklepu OpenCart PL