Miód gryczany 370 g

Opis produktu
SMAK I ZAPACH
Charakteryzuje się ostrym specyficznym smakiem i aromatem gryki. Zawiera dużo fruktozy. Kolor ciemny, aż do brunatnego. Zmienia barwę na ciemnobrunatną, prawie czarną. Krystalizuje, tworząc grube, twarde kryształy, osadzające się na dnie. Po krystalizacji przyjmuje najczęściej barwę brązową.
WŁAŚCIWOŚCI
Posiada duże walory odżywcze. Zalecany jest w diecie anty-nowotworowej. Stosowany jest w leczeniu schorzeń układu krążenia, szczególnie na tle miażdżycowym. Także w chorobach wątroby i osłabieniu wzroku, słuchu i pamięci. Działa wspomagająco na pracę mięśnia sercowego. Jest także zalecany przy niedoborze magnezu, żelaza, witaminy C i białka. W swoim składzie posiada bardzo dużą ilość żelaza i innych pierwiastków pozytywnie wpływających na nasze zdrowie. Żelazo zawarte w miodzie gryczanym jest w pełni przyswajalne w przeciwieństwie do żelaza zawartego na przykład w mięsie czy warzywach. Tak dobra przyswajalność jest zależna od obecności innych składników zawartych w miodzie. Bardzo miodu gryczanego znany jest już człowiekowi od wieków.
Jeżeli masz wątpliwości przed zakupemzdradzę Ci cechy, niby banalne, ale szalenie skuteczne, w tym jak rozpoznać PRAWDZIWY miód Gryczany:
- kolor ma być ciemny i nie prześwitujący przez słoik na zdjęciu nie powinno prześwitywać światło
była by to w zasadzie najważniejsza zasada, którą mógłbym sie kierować, innych parametrów na podstawie zdjęć nie jesteś w stanie sprawdzić !
moim zdaniem ta cecha zawęża krąg sprzedawców i ofert sprzedaży o ponad 80 %